2:12 am - Saturday May 30, 2015

Самарас: Без милости против политичког насиља

Текст објавио | 05/11/2013 | 0
4Greece-Flag-kollaj

АТИНА – Грчки премијер Антонис Самарас обећао је данас „немилосрдну акцију” против политичког насиља у земљи, где расту страховања од „поравнавања рачуна” после убистава популарног певача и антифашитичког активисте Павлоса Фисаса и два члана партије екстремне деснице Златна зора.

„Нећемо дозволити да демократија поклекне пред криминалним насиљем без обзира на околност. Бићемо немилосрдни према одговорнима”, изјавио је Самарас у интервјуу тв станици „Мега”.

Двојица наоружаних нападача на моторциклу убила су у петак два члана Златне зоре и тешко ранили трећег. Све се одиграло у атинском предграђу Нео Ираклио испред канцеларија локалног огранка те партије, а за сада нико није преузео одговорност, подсетила је агенција АФП.

Експерти упозоравају да би тај напад могао да изазове даље насиље, као што је било у септембру када је један члан Златне зоре убио популарног грчког репера.

Самарас је оценио да је то двоструко убиство као кад се „шибица упали у складишту барута, у време када имамо много и других пожара”, као што је суочавање са економским пожарима.

„Непходна је озбиљност државе и осећај за јединство”, нагласио је Самарас.

Председник Европског парламента Мартин Шулц оценио је да су најновији случајеви насиља у Грчкој „сигнал за узбуну и знак дестабилизације”.

„Осуђујем оне који убијају људе, без обзира шта је разлог за то. Не постоји политичко оправдање за убиство”, навео је Шулц.

Танјуг
Filed in: Вести, Европа, Хроника

Нема коментара.

Оставите одговор